Карантин можуть змінити - МОЗ здивувало новою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Карантин можуть змінити - МОЗ здивувало новою заявою

Карантин можуть змінити - МОЗ здивувало новою заявою
Джерело:  online.ua

2 червня український лідер Володимир Зеленський звернувся до українців та наголосив, що адаптивний карантин запроваджений в усіх областях України, окрім трьох: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів. Окрім того, головний санітарний лікар Віктор Ляшко попередив громадян, що після 22 червня Міністерство охорони здоров'я можливо запропонує переглянути карантинні обмеження. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Зараз він (карантин - ред.) триватиме до 22 червня, це 100%, після цього будемо дивитися, як пом'якшення з 10 і 15 червня впливатиме на ситуацію. Якщо вона буде на такому ж рівні - ми знову-таки будемо переглядати карантин, він буде адаптивний, і адаптивність його буде, можливо, не на обласному рівні, а на рівні населеного пункту", - пояснив Віктор Ляшко.

Окрім того, він наголосив, що подальші рішення щодо зняття карантинних обмежень залежатимуть від епідемічної ситуації не тільки в Україні, а й в країнах Європейського союзу, які першими увійшли в епідемічний процес.

Варто зазначити, що 2 травня Зеленський заявив, що Україна успішно пройшла першу хвилю пандемії.

"Нам насправді вдалося порівняно непогано пройти першу хвилю пандемії. Цьому сприяла і відповідальність українців, і стратегія стримування, яку ми детально й ретельно розробляли та змінювали за потреби. Тепер у нас є досвід, розуміння й витримка, якщо прийде друга хвиля. Сподіваюся, тоді людство буде більш готовим", — підкреслив Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  політична еліта ЄС б’є на сполох через нову масштабну проблему  — так, експерти Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?