Подякуємо лікарям разом - в Україні триває благодійний марафон на підтримку медиків
Категорія
Культура
Дата публікації

Подякуємо лікарям разом - в Україні триває благодійний марафон на підтримку медиків

Подякуємо лікарям разом - в Україні триває благодійний марафон на підтримку медиків
Джерело:  online.ua

У період пандемії коронавіруса головними захисниками українців стали медики, які не побоялися пожертвувати собою, своїми силами, сім'ями, сном і здоров'ям заради життя десятків тисяч людей. Сьогодні лікарі та медичні працівники стали справжніми супергероями України, які без ліків і вакцин рятують людей від небезпечної інфекції, якою охоплено весь світ. Однак коронавірус не щадить і медиків, які щоденно зіштовхуються з ним під час лікування пацієнтів. Кожен п'ятий заражений COVID 19 в Україні - медичний працівник, що є наслідком браку засобів індивідуального захисту. Щоб підтримати і захистити лікарів в ситуації, що склалася, в Україні запустили благодійний марофон "Сміливе серце", в рамках якого українські зірки дають онлайн-концерти, щоб зібрати кошти для захисту лікарів, що полегшить їх працю і підвищить ефективність лікування українців. Організатори благодійної акції мають намір зібрати 1 мільйон гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів, захисних масок і костюмів, санітайзерів, захисних окулярів і щитків для медичних працівників. Фінансово підтримати і подякувати медикам за їхню працю може кожен українець будь-якою сумою. Редакція ONLINE.UA приєднується до цієї ініціативи і буде регулярно повідомляти, як просувається збір коштів на допомогу лікарям.

До підтримки і подяки українських медиків за їх сміливість і працю вже приєдналися багато вітчизняних виконавців. Серед них: гурти Бумбокс та Друга Ріка, Аліна Паш, NIKITA LOMAKIN, Alyona Alyona, ALEKSEEV, Max Barskih. В рамках марафону вони дали два благодійних онлайн-концертів, які тривали по кілька годин.

Благодійна акція триває. Подякувати медикам можна на сторінці Української біржі благодійності або відправити SMS на номер 88001, яке буде коштувати 20 гривень.

Онлайн-концерти "Сміливе сердце" проходять за підтримки програми USAID "Долучайся!". Мета цієї програми — підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Головний виклик, який стоїть перед  Програмою сприяння громадській активності "Долучайся!"  — нестача громадянської обізнаності та залучення до громадської діяльності, а широка ціль Програми — покращення громадського контролю та залучення громадян до процесів урядування. Застосовуючи інноваційні та вже випробувані підходи, Програма "Долучайся!" зосереджується на підвищенні обізнаності та залученні громадян до громадських ініціатив на місцевому рівні, в свою чергу на національному та регіональному рівнях — на підвищенні потенціалу організацій, розбудові коаліцій та підтримці ініціатив з адвокатування та моніторингу.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, в Україні також проходить масштабна акція для підтримки малого бізнесу, якому непросто працювати в умовах коронавірусної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?