Вимагаємо пояснень - Німеччина накинулася із звинуваченнями на США
Категорія
Світ
Дата публікації

Вимагаємо пояснень - Німеччина накинулася із звинуваченнями на США

Вимагаємо пояснень - Німеччина накинулася із звинуваченнями на США
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини вимагає пояснень від офіційного Вашингтону після обстрілу журналістів знімальної команди Deutsche Welle в Міннеаполісі, що був скоєний, ймовірно, поліцейськими. Очільник МЗС ФРН Гайко Маас нагадав США, що представники ЗМІ повинні виконувати завдання, а саме робити незалежні репортажі, без ризику для своєї безпеки. Окрім того, німецький дипломат наголосив, що Білий дім повинен надати більше подробиць щодо ситуації з командою DW. Гайко Маас вимагає, що влада Штатів захищала пресу. Він також підкреслив, що кожен випадок насильства щодо журналістів треба ретельно розслідувати, а винні мають бути притягнені до відповідальності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"В ніч на 31 травня під час протестів у Міннеаполісі знімальна команда Deutsche Welle потрапила під обстріл. За кілька хвилин до прямого включення кореспондента Штефана Зімонса (Stefan Simons) і оператора Макса Ферґа (Max Foerg) обстріляли. На відеоматеріалах з місця події видно, як пролунав постріл, а потім один з поліцейських, які стояли в декількох десятках метрів, опускає предмет, схожий на зброю. Згодом правоохоронці зажадали від журналістів DW покинути місце протестів попри те, що ті пред'явили документ про акредитацію", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що інцидент з командою DW був не єдиним під час заворушень в США. 30 травня від гумових куль постраждали два співробітники інформагентства Reuters і кореспондент шведської газети. 29 травня в Міннеаполісі була затримана знімальна група телеканалу CNN, яка вела прямий репортаж про протести.

Що важливо розуміти, нещодавно американський лідер Дональд Трамп офіційно заявив, що заворушення в США — це акти внутрішнього тероризму. Також президент Штатів пригрозив ввести армію туди, де влада відмовиться задіяти Національну гвардію. Поки очільник Білого дому не відповів, кому саме вигідні ці протести та розбої, однак раніше він зізнався, що веде боротьбу з "тіньовою" владою в країні та світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель терміново звернувся до очільника Білого дому Дональда Трампа та всієї американської нації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?