Франція рознесла вщент ідею Трампа щодо Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція рознесла вщент ідею Трампа щодо Путіна

Франція рознесла вщент ідею Трампа щодо Путіна
Джерело:  online.ua

Команда французького лідера Еммануеля Макрона жорстко відреагувала на нову ідею очільника Білого дому Дональда Трампа. Як відомо, останній нещодавно подзвонив главі РФ Володимиру Путіну та запропонував йому взяти участь в новому саміті "Великої сімки". І хоча сам очільник Кремля поки на цю пропозицію нічого не відповів - більшість членів G7 рознесли вщент ідею Дональда Трампа. Так, у Франції заявили, що питання повернення РФ до Групи семи повинне розглядатися всіма членами об'єднання. З такою гучною заявою виступив представник МЗС країни, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Рішення щодо Російської Федерації було прийнято в 2014 році Групою семи. Точно так само будь-яке нове рішення повинно прийматися за взаємною згодою країн G7 у світлі виконання Мінських домовленостей" - заявив він.

Як відомо, очільник Білого дому Дональд Трамп скасував саміт Групи семи, який він хотів провести в червні, а також запропонував розширити список країн, запрошених взяти участь у запланованому заході, включивши в нього Австралію, Росію, Південну Корею та Індію. Команда Володимира Путіна зазначила, що хоче отримати більше додаткової інформації з приводу можливої участі у саміті Групи семи. Ідею Трампа жорстко розкритикувала Велика Британія, допустивши, втім, можливість запрошення Путіна як гостя. Лідер Канади Джастін Трюдо також виступив проти пропозиції Трампа щодо запрошення Росії. Не сподобалася також ця ідея очільнику дипломатії ЄС Жозепу Боррелю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прессекретарка МЗС України Катерина Зеленко вже прокоментувала ідею президента США Дональда Трампа запросити РФ на саміт Великої сімки. Вона вирішила нагадати американській стороні, що РФ була виключена з "групи" в 2014 році через анексію Криму та конфлікт на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?