Масові погроми у США: у Facebook попередили про озброєних радикалів
Категорія
Світ
Дата публікації

Масові погроми у США: у Facebook попередили про озброєних радикалів

Джерело:  online.ua

Адміністрація соцмережі Facebook попередила про наміри праворадикальних угрупувань брати участь у протестах в США зі зброєю. Про це повідомляє ONLIN.UA з посиланням на CNN.

За даними компанії, вона заблокувала сторінки та акаунти групи цих осіб. Вважається, що вони пов'язані з формуванням American Guard.

У групі оголосили, що йшлося про американський конституційний націоналізм. Представники Антидифамаційної ліги, єврейської правозахисної організації, звернули увагу на її "досвід зв'язків з антиіммігрантським екстремізмом, ненавистю і насильством".

"Дійсно, до того, як American Guard стала American Guard, насправді це був підрозділ Індіанської групи під назвою Soldiers of Odin USA, екстремістської антиіммігрантської групи, яка виникла у Фінляндії у 2015 році й поширилася на багато інших країн", - пояснили у правозахисній структурі.

Адміністрація соціальної мережі також звітувала про закриття акаунтів, пов'язаних із праворадикалами з Proud Boys. Утім, останні нібито не обговорювали принесення із собою зброї на акції протесту. У компанії вирішили прискорити процес блокування, коли дізналися про активне обговорення заворушень у групах.

Нагадаємо, приводом для протестів і погромів стало вбивство поліцією Міннеаполіса афроамериканця Джорджа Флойда. Закованого у кайданки, його поклали на землю, один з правоохоронців став йому коліном на шію. Флойд пізніше втратив свідомість та помер у лікарні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп терміново звернувся до губернаторів штатів та закликав їх активніше використовувати бійців Нацгвардії для відновлення порядку в країні. За його словами, якщо влада на місцях відмовиться, то очільник Білого дому невідкладно буде змушений направити до них військових. Погрози пов’язані з тим, що мирні протести миттєво переросли в розбої та заворушення, під час яких проплачені люди псують майно беззахисних американців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?