Це перемога - в Європі виступили з довгоочікуваною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Це перемога - в Європі виступили з довгоочікуваною заявою

Джерело:  online.ua

2 червня Чорногорія виступила з гучною та довгоочікуваною заявою - влада країни офіційно повідомила про перемогу над пандемією коронавірусу. Національний координаційний комітет Чорногорії звернув увагу міжнародної спільноти на те, що нових випадків зараження COVID-19 не виявляли вже протягом 28 днів, а всі, хто був госпіталізований, - одужали. Усі ці красномовні факти свідчать про те, що країні нарешті вдалося перемогти вірус. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Попри те, що президент країни ще наприкінці травня хизувався тим, що Чорногорія стала першою країною в Європі, яка подолала COVID-19, офіційно про кінець епідемії обіцяли заявити у тому випадку, якщо нових захворювань не буде до 2 червня - 28 днів після останньої появи. Варто звернути увагу на те, що влада Чорногорії вже офіційно дозволила діяльність театрів і кіно, а також весілля та інші збори за участю не більш як 200 осіб. Наразі відомо, що кордони Чорногорії відкриті для громадян всіх країн, де кількість інфікованих не перевищує 25 осіб на 100 тисяч населення.

Що важливо розуміти, нещодавно науковці з Сінгапуру вразили світ новою заявою — їм вдалося виявити, що пацієнти з коронавірусом не можуть заражати інших людей через 11 днів після інфікування. Так відбувається навіть якщо в організмі все ще залишається коронавірус, який виявляють тести. Проте, за словами науковців, заразність зберігається в період від 7 до 10 днів після появи класичних ознак хвороби, серед яких висока температура, а також сухий кашель. Однак що цікаво, всі спроби ізолювати COVID-19 і виділити його культуру через 11 днів після початку симптомів закінчилися безрезультатно.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко попередив громадян, що після 22 червня Міністерство охорони здоров’я можливо запропонує переглянути карантинні обмеження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?