В Італії нарешті зважилися на довгоочікуване рішення, пов'язане з епідемією COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії нарешті зважилися на довгоочікуване рішення, пов'язане з епідемією COVID-19

В Італії нарешті зважилися на довгоочікуване рішення, пов'язане з епідемією COVID-19

В Італії почали серйозно послаблювати карантинні обмеження — вже з 3 червня у країну почали пускати туристів з усього Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарії та Норвегії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Зазначається, що іноземцям не потрібно буде проходити обов'язковий карантин. Окрім того, всередині країни італійцям дозволити пересуватися без жодних перешкод.

Раніше суворі обмеження торкалися також подорожей між регіонами Італії. Жителю якогось міста чи населеного пункту необхідно було отримати письмову заяву із зазначеними причинами для виїзду. Водночас іноземців пускали в Італію також лише за наявності вагомих причин. Наприклад, для роботи.

Для італійців карантинні послаблення стали довгоочікуваними. По-перше, вони тривали близько трьох місяців — від початку весни, а по-друге, люди нарешті зможуть відвідати усіх родичів та друзів в інших провінціях чи містах.

Цікаво, що в італійських регіональних урядах окремі посадовці виступали за такий собі нерівномірний карантин. Вони наголосили, найбільша кількість випадків COVID-19 сталася у Ломбардії, навіть зараз там ще є близько 20 тисяч хворих. Паралельно, в інших районах країні кількість випадків не перевищує кількадесят.

Загалом від початку епідемії в Італії від коронавірусу померли близько 33,5 тисячі людей — це кількість тих, у кого підтвердили діагноз COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попередив громадян, що після 22 червня Міністерство охорони здоров’я, ймовірно, запропонує переглянути карантинні обмеження. Напередодні з поясненням щодо карантину виступив президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?