Польща завдала нового нищівного удару по команді Путіна - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща завдала нового нищівного удару по команді Путіна - деталі

Джерело:  online.ua

Польща продовжує запеклу війну з командою очільника Кремля Володимира Путіна. Так, нещодавно стало відомо, що Польське Управління із захисту конкуренції і споживачів (UOKiK) порушило справу проти "Газпрому" через відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування. Варто звернути увагу на те, що російській компанії загрожує штраф в розмірі до 50 млн євро за ненадання інформації, незалежно від наслідків, що випливають з розгляду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

Що важливо розуміти, справа стосується розгляду у справі будівництва газопроводу "Північний потік-2". У 2018 році UOKiK звинувачувала шість компаній у фінансуванні будівництва без необхідного юридичного дозволу. Це підприємства, що входять в міжнародні групи компаній: "Газпром", Engie (Швейцарія), Uniper, OMV, Shell і Wintershall (всі - Нідерланди).На початку поточного року UOKiK звернувся до "Газпрому" з вимогою надати документи, що мають відношення до справи. Мовиться про контракти, укладені дочірньою компанією "Газпрому" з іншими компаніями, які фінансують будівництво "Північного потоку-2".

"Це були в основному контракти на передачу, розподіл, продаж, постачання і зберігання газу. Незважаючи на своє зобов'язання співпрацювати з Управлінням, компанія не надала цю інформацію", - сказано в документі.

Влада Польщі звертає увагу на те, що "Газпром" кілька разів відмовлявся надавати документи.

"Газпром" не може діяти поза законом, тому я порушив проти "Газпрому" справу про накладення штрафу за ненадання інформації під час проведеного розгляду. Згідно із законом компанії загрожує фінансовий штраф у розмірі до 50 млн євро", - заявив очільник UOKiK Томаш Хрустни.

Варто зазначити, що в 2019 році польський регулятор оштрафував з такого ж приводу компанію Engie Energy на 172 мільйони злотих (близько 40 млн євро).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Катар, який є одним з найбільших в світі виробників скрапленого природного газу і головним конкурентом російського "Газпрому",  планує до 2025 року збільшити виробництво в півтора рази  — до 110 мільйонів тонн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?