Може стати руйнівною - у ВООЗ попередили людей про нові загрози
Категорія
Світ
Дата публікації

Може стати руйнівною - у ВООЗ попередили людей про нові загрози

Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що може й не статися другої хвилі глобальної епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публічну заяву Ганса Клюге — директора Європейського регіонального бюро ВООЗ.

За його словами, новий масштабний спалах не є неминучим.

"Друга хвиля не є неминучою. Однак все більше число країн знімає обмеження, є явна загроза повторного сплеску інфекції COVID. Якщо не лікувати ці сплески, друга хвиля може наступити, і вона може стати дуже руйнівною", - пояснив Клюге.

Представник організації додав, наразі стан не дуже відрізняється від ситуації на початку року. У людства немає вакцини та однозначно дієвих ліків.

"Добра новина у тому, що ми багато чому навчилися після першої хвилі. Якщо виникне новий сплеск, ми будемо краще підготовлені, ми краще розуміємо вірус, які заходи працюють, та як нам підготуватися", - підкреслив він.

Саме у зв'язку з цим країнам слід обережно та поступово послаблювати обмеження, які ввели для боротьби проти поширення коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, станом на 3 червня у світі підтвердили майже 6,4 мільйона випадків нового коронавірусу. Жертвами інфекції, яка поширилася з китайського міста Ухань, стали вже 380 тисяч людей. Найбільшими осередками її стали Сполучені Штати й Бразилія.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Італії почали серйозно послаблювати карантинні обмеження — вже з 3 червня у країну почали пускати туристів з усього Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарії та Норвегії.
Зазначається, що іноземцям не потрібно буде проходити обов’язковий карантин. Окрім того, всередині країни італійцям дозволити пересуватися без жодних перешкод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?