Україна вимагає термінових переговорів з Іраном - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає термінових переговорів з Іраном - що сталося

Україна вимагає термінових переговорів з Іраном - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України після зустрічі заступника глави МЗС Євгенія Єніна з надзвичайним і повноважним послом Ірану Манучехром Мораді виступило з гучною заявою - наголошується, що Україна та Іран проведуть термінові переговори щодо проблемних питань, пов’язаних із катастрофою українського літака поблизу Тегерана. Згідно з останніми даними, на зустрічі детально обговорювали комплекс питань, пов’язаних зі збиттям 8 січня в Ірані літака Боїнг-737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"Наголошено на необхідності забезпечення іранською стороною прозорого та об'єктивного розслідування, спрямованого на встановлення причин катастрофи літака, притягнення винних до відповідальності, виплати компенсацій родинам загиблих тощо", - йдеться вповідомленні.

Окрім того, Єнін наголосив, що наша країна чекає повної та безумовної співпраці іранської сторони у питанні якнайскорішого розшифрування бортових самописців у відповідності до норм міжнародного права.

"Іран готовий до діалогу для врегулювання проблемних питань, пов’язаних з наслідками авіакатастрофи, і розглядає Україну як пріоритетну державу у контексті проведення розслідування та розшифрування "чорних скриньок" збитого літака", - заявив Манучехром Мораді.

Окрім того, дипломат звернув увагу на те, що поширена деякими іранськими медіа інформація щодо намірів Тегерану передати самописці для розшифрування Франції - це просто фейк. Єнін також зазначив, що наразі формують офіційну делегацію України на перемовинах з Іраном – свою команду переговорників Україна представить уже дуже скоро.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно МЗС України невідкладно викликало посла  Ісламської республіки Манучехра Мораді після нових спроб Ірану завдати шкоди розслідуванню катастрофи авіалайнера PS-752.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?