Коронавірус в Україні: ВООЗ вразила оцінкою ситуації
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: ВООЗ вразила оцінкою ситуації

Коронавірус в Україні: ВООЗ вразила оцінкою ситуації
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оцінили ситуацію з поширення коронавірусу COVID-19 в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ директора Європейського регіонального бюро Ганса Клюге.

За його словами, в Україні помітне покращення епідемічної ситуації. Зокрема, йдеться про зниження кількості інфікованих.

Загалом у Європі станом на початок червня кількість випадків нового коронавірусу сягнула понад 2,2 мільйона. Кількість померлих досягла 181 тисячі.

У порівнянні з показниками квітня можна побачити, що кількість щоденних нових підтверджених діагнозів зменшилася приблизно удвічі. Клюге, утім, наголосив, що ризик все ще оцінюють яз значно високі.

Фахівці ВООЗ, наприклад звернули увагу на стрімке та регулярне зростання кількості інфікованих COVID-19 на території сусідньої Росії.

Слід зауважити, станом на ранок у середу, 3 червня, в Україні підтвердили вже 24 823 випадків нового коронавірусу. Добове зростання становить наразі 483.

Тим часом серед росіян - 432 277 інфікованих станом на згаданий день. За останню добу там виявили ще 8 536 випадків COVID-19.

Загалом у світі на початку червня кількість інфікованих збільшилася майже до 6,4 мільйона. Померли серед них вже 380 тисяч.

Нещодавно окремі країни почали скасовувати обмеження, введені для боротьби проти пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 червня Чорногорія виступила з гучною та довгоочікуваною заявою — влада країни офіційно повідомила про перемогу над пандемією коронавірусу. Національний координаційний комітет Чорногорії звернув увагу міжнародної спільноти на те, що нових випадків зараження COVID-19 не виявляли вже протягом 28 днів, а всі, хто був госпіталізований, — одужали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?