Нас це не влаштовує: Україна озвучила нові претензії Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Нас це не влаштовує: Україна озвучила нові претензії Кремлю

Джерело:  online.ua

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак виступив з гучною заявою - він розповів, що не лише пандемія коронавірусу, а й невиконання окуапнтами та офіційною Москвою домовленостей лідерів нормандської четвірки гальмує процес звільнення українських полонених з РФ та окупованої України. Він також звернув увагу Кремля на те, що нашу країну категорично не влаштовує повільність просування вперед у Мінському форматі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Ми констатували прогрес у звільненні полонених. Однак рух до наступного взаємного звільнення, на жаль, поки загальмований. І нам заважає не лише епідемія коронавірусу, а й конкретне невиконання іншою стороною домовленості Нормандського саміту в Парижі про допуск представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання заручників на тимчасово окупованих територіях", - заявив Андрій Єрмак.

Важливими деталями очільник ОПУ поділився під час візиту до Німеччини та зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. Окрім того, він наголосив, що Україну категорично не влаштовує повільність просування вперед у Мінському форматі. Андрій Єрмак розповів німецьким партнерам, що на Донбасі бойовики не виконують "чи не найважливішу умова для просування до миру – досі не припиняються обстріли". За його словами, з 19 грудня минулого року до 29 травня було зафіксовано понад півтори тисячі обстрілів з боку незаконних збройних формувань. За цей період загинули 33 українських військових, ще 235 були поранені. Глава ОПУ підкреслив, що окупанти продовжують використовувати заборонене Мінськими угодами озброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Міноборони оборони України Андрій Таран передав своїй німецькій колезі Аннеґрет Крамп-Карренбауер матеріали з доказами присутності збройних формувань Росії на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?