Шмигаль звернувся до Верховної Ради з неочікуваною пропозицією
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль звернувся до Верховної Ради з неочікуваною пропозицією

Шмигаль звернувся до Верховної Ради з неочікуваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів пропонує українському парламенту призначити Ольгу Стефанишину віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, а Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики. Варто зазначити, що проєкти постанов подані главою уряду Денисом Шмигалем до Верховної Ради - ці документи вже зареєстровані в парламенті 3 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Що важливо також розуміти, у зв’язку з пропозицією призначення Стефанишиної ще одним проєктом постанови пропонується звільнити Вадима Пристайка з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Очільник українського парламенту Дмитро Разумков вже повідомив народних обранців про надходження вищевказаних документів до парламенту та доручив профільним комітетам у середу на своїх засіданнях розглянути подання Шмигаля щодо кадрових призначень і надати висновки щодо можливого розгляду цих питань уже в четвер, 4 червня.

Нещодавно також стало відомо, що Верховна Рада може розглянути програму дій уряду 4 червня, хоча фракція "Голос" вимагала розібратися з цим 2 червня. З відповідними заявами вже виступили спікер Верховної Ради Дмитро Разумков та заступник очільника фракції "Голос" Ярослав Железняк під час погоджувальної ради ВРУ. Варто зазначити, що останній знову безжалісно розкритикував нову програму дій КМУ, а також додав, що уряд Дениса Шмигаля з такими успіхами навіть рік не зможе протриматися та буде змушений піти у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація в українському парламенті почала різко загострюватися  — фракція "Голос" станом на 12 годину 2 червня зібрала 40 підписів народних обранців за відставку глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?