В Україні знову послабили карантин - запрацюють кафе та авіасполучення
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знову послабили карантин - запрацюють кафе та авіасполучення

Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів вирішили послабити карантинні обмеження в Україні - нові зміни почнуться вже з 5 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За офіційними даними, під час урядового засідання у середу, 3 червня, узгодили:

  • відновлення повноцінної роботи закладів харчування - зокрема й приймання відвідувачів у залах (із повним дотриманням протиепідемічних правил);

  • дозвіл не самоізолюватися особами старше 60 років;

  • проведення релігійних заходів у приміщеннях (із щільністю учасників не більше одного на 5 квадратів площі);

  • дозвіл акредитувати освітні програми, необхідні для підготовки здобувачів вищої освіті (у дистанційному режимі), а також на умовну акредитацію освітніх програм без (або з частковим) проведення акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Також представники Кабміну вирішили відновити пасажирські авіарейси всередині країни. Вже з 15 червня передбачається відновлення міжнародного авіасполучення.

У легкових автомобілях дозволили перевозити пасажирів, якщо у салоні знаходяться не більше 5 людей - включно із водієм.

"У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень", - додали в уряді.

Нагадаємо, карантин в Україні чинний з середини березня. Наприкінці травня у регіонах та Києві почали відновлювати роботу громадського транспорту, разом з метрополітенами.

Станом на ранок 3 червня по всій країні підтвердили 24 823 випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, 2 червня український лідер Володимир Зеленський  звернувся до українців та наголосив, що адаптивний карантин запроваджений в усіх областях України, окрім трьох: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?