Google опинився в епіцентрі нового скандалу - усі подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Google опинився в епіцентрі нового скандалу - усі подробиці

Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Google знову вляпалася в черговий гучний скандал - її звинувачують

в незаконному зборі даних користувачів. Окрім того, зазначається, що тепер американському холдингу Alphabet, що входить до складу Google, загрожує штраф в розмірі 5 млрд дол. В колективному позові, поданому у федеральний суд Каліфорнії, наголошується, що Google не може продовжувати брати участь в таємному і несанкціонованому збиранні даних практично кожного американця, який має комп'ютер чи телефон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У позозі також звертається увага на те, що корпорація таємно збирає дані про користувачів через сервіси Google Analytics, Google Ad Manager та інші додатки, включно з тими, які встановлені на смартфонах. Що важливо розуміти кожному, збір інформації відбувається навіть у випадку активації режиму анонімного перегляду в браузері. Агентство припускає, за позовом, цілком ймовірно, стоять мільйони осіб, які з 1 червня 2016 року використали анонімний режим при перегляді сайтів. За ці порушення Google загрожує штраф щонайменше в розмірі 5 тисяч доларів за кожного користувача.

"Ми чітко вказуємо: кожен раз, коли Ви відкриваєте нове вікно в режимі інкогніто (режим анонімного перегляду в браузері. - ред.), веб-сайти можуть здійснювати збір інформації про Вашу активність", - заявив речник компанії Хосе Кастанеда.

Варто зазначити, що нещодавно Google оштрафували у Франції на 150 млн євро. Правила рекламної платформи Google Ads застосовуються "несправедливо і вибірково", вважає французький антимонопольний регулятор.

Як повідомляв ONLINE.UA, технологічний гігант Microsoft після релізу великого оновлення Windows 10 звернувся до усіх користувачів та офіційно заявив, що апдейт вийшов проблемним - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?