США потужно вдарили по союзниках Путіна - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США потужно вдарили по союзниках Путіна - що відомо

США потужно вдарили по союзниках Путіна - що відомо
Джерело:  Голос Америки

У Міністерстві фінансів США затвердили нові санкції проти компаній, які постачали нафту венесуельському режиму Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За офіційними даними Вашингтона, у переліку чотири компанії та назви суден, що причетні до цього. Три з компаній зареєстровані на території Маршаллових островів, а ще одна — у Греції.

"Незаконний режим Мадуро користується підтримкою компаній з морських перевезень та їх кораблями, щоб продовжувати видобуток природних ресурсів Венесуели, приносячи прибуток режиму. Сполучені Штати продовжать вживати дій проти тих, хто підтримує цей корумпований режим", - цитує видання міністра Стівена Мнучіна.

Згідно із заявою державного секретаря Майкла Помпео, ці компанії транспортували ресурси, "фактично вкрадені у народу Венесуели".

Протягом минулого тижня п'ятірка іранських танкерів із бензином пройшли венесуельські води у супроводі кораблів ВМС країни. Іран транспортував 1,5 мільйона барелів нафтопродуктів державі, яка сама є виробником цих ресурсів, але нібито потерпає від їх нестачі.

Американський уряд вже тривалий час відмовляється визнавати легітимність режиму президента Мадуро. Натомість той отримав підтримку з боку кількох авторитарних країн — зокрема Росії та згаданого Ірану.

Як повідомляв ONLINE.UA, у федеральному уряді готові посилити тиск на Росію через хакерську атаку проти Бундестагу 2015 року. Посадовці ФРН мають "надійні докази" причетності до цього кіберзлочину російських спецслужб, адже головним підозрюваним у справі назвали особу, яка "була членом ГРУ на момент атаки". Такі санкції стануть першими у своєму роді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?