Це прорив - Кабмін потішив українців прекрасною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Це прорив - Кабмін потішив українців прекрасною новиною

Це прорив - Кабмін потішив українців прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Україський уряд під керівництвом глави КМУ Дениса Шмигаля вже підготував проєкт закону, згідно з яким дозволено запускати повноцінну роботу електронних трудових книжок. Варто зазначити, що даний документ Кабмін повинен передати в Раду. Під час засідання 3 червня уряд ухвалив проєкт закону щодо автоматичного призначення пенсії за віком та запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Про це офіційно повідомив сам Денис Шмигаль у Телеграмі, передає ONLINE.UA.

Глава Кабміну наголосив, що даний законопроєкт дасть змогу призначати пенсію через особистий електронний кабінет на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду. Водночас відповідну заяву подавати не треба буде. За словами Шмигаля, документ спростить доступ до отримання інформації про набутий стаж для призначення виплат. А це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично. Він також наголосив, що документ планують допрацювати протягом дня 3 червня.

"Це фактично певний прорив і реформа", – наголосив Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що в Україні планують проводити індексацію пенсій щорічно 1 березня. Однак 1 березня 2020 року цього не сталося, як запевняє українська влада, через "діру в бюджеті". Глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна пообіцяла українцям, що це надолужать та підвищать виплати у 2020 році. Окрім того, вона додала, що перерахунок пенсій обов'язково здійснять у 2020 році. За її словами, 11 мільйонів пенсіонерів зможуть отримати більшу пенсію.

"Між виплатами людей, які пішли 2 роки тому, і 20 – велика різниця. Нам треба осучаснювати їхні пенсії, бо це несправедливо. Відповідно, і переіндексацію отримуватимуть на різні суми: один – 2 тисячі, інший – до ста гривень. Ми це скорегуємо, підготуємо програму", - пообіцяла Лазебна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Мінсоцполітики хоче підвищити пенсії українцям віком від 75 років. Мовиться про щомісячної надбавки в розмірі близько 500 гривень, на яку можуть претендувати більше мільйона пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?