До 10 червня: Шмигаль виступив з черговим важливим оголошенням
Категорія
Економіка
Дата публікації

До 10 червня: Шмигаль виступив з черговим важливим оголошенням

До 10 червня: Шмигаль виступив з черговим важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що Міжнародний валютний фонд проведе засідання з приводу нової програми stand-by вже до 10 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядове засідання у середу, 3 червня.

За словами політика, саме на цьому засідання затвердять фінальне рішення.

"У термін до 10 червня відбудеться засідання Ради МВФ, на якому буде ухвалено остаточне рішення про виділення для України траншу загальним розміром $5 млрд", - пояснив Шмигаль.

Очільник українського уряду зауважив, що були визначені структурні маяки. Серед них — посилення корпоративного управління державними підприємствами, незалежність роботи антимонопольного комітету, реформування митної та податкової служб.

"Хочу також наголосити, що уряд поліпшить програму соціальної підтримки людей", - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, вже попередник чинного прем'єра, Олексій Гончарук, анонсував затвердження нової програми співпраці з МВФ ще минулої осени. Утім, місія фонду відвідувала Київ заради переговорів кілька разів. За підсумками жодного візиту остаточне рішення не ухвалили.

На початку червня у Міністерстві фінансів заявили, що українська сторона виконала всі умови для отримання нових траншів. На ситуацію вплинула нова економічна криза, спровокована глобальною епідемією COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 червня Міжнародний валютний фонд нарешті повинен схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів. Анонімні джерела у Верховній Раді детально розповіли, на що буде орієнтуватися МВФ в оцінці дій Кабінету міністрів. Варто зазначити, що більшість маяків, за виконанням яких буде спостерігати Фонд, КМУ Дениса Шмигаля повинен виконати вже у 2020 році. Однак у Раді стверджують, що для деяких з пунктів дати ще можуть змінитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?