Чи можуть знову посилити карантин - у МОЗ нарешті відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можуть знову посилити карантин - у МОЗ нарешті відповіли

Чи можуть знову посилити карантин - у МОЗ нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

3 червня Міністерсто здоров'я повідомило про новий різкий стрибок кількості хворих коронавірусом в України - наразі уже зафіксовані 24 823 випадки зараження. За останню добу виявлено 483 нових випадки. Окрім того, 735 осіб померли через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою. У зв'язку з цим український уряд терміново зібрався для детального обговорення посилення карантину. В результаті Кабмін дійшов висновку, що рішення про посилення ухвалюватимуть комісії на місцях в регіонах. Цю інформацію вже підтвердив очільник МОЗ Максим Степанов, повідомляє ONLINE.UA.

Окрім того, він звернув увагу українців на те, що якщо епідемічна ситуація в регіонах, які ослабили карантин, протягом трьох днів поспіль буде складною, регіональна комісія збереться позачергово й скасує ослаблення протиепідемічних заходів. За словами Максима Степанов, ослаблення будуть скасовувати, після детальної оцінки поточної епідемічної ситуації у регіоні.

Як відомо, наразі в нашій країні влада оголосила адаптивний карантин, тобто ситуацію контролюють окремо в кожному регіоні, й посилюють чи послаблюють заходи безпеки залежно від кількості хворих в областях. Варто звернути увагу на те, що в Україні від 5-го червня Кабінет міністрів дозволив відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі. Тобто відвідувачі зможуть сидіти не лише на літніх майданчиках, але й всередині приміщень.

Що важливо розуміти, нові зміни до карантину передбачають:

  • дозвіл особам старше 60 років не дотримуватись умов самоізоляції;

  • обмеження діяльності закладів оздоровлення та відпочинку дітей;

  • дозвіл на проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому (дистанційному режимі).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов неочікувано звернувся до усіх громадян та заявив про тиск на міністерство з боку медіа та попередників. Він також додав, що наразі інформаційне поле поділене на два табори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?