Зеленський створив в Україні нове свято - що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський створив в Україні нове свято - що потрібно знати

Джерело:  online.ua

19 червня в Україні буде щорічно відзначатися День фермера. Дане рішення 3 червня ухвалив Кабінет міністрів під керівництвом Дениса Шмигаля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського уряду.

"Кабінет міністрів на засіданні в середу схвалив проект указу президента про встановлення в Україні свята – Дня фермера, який буде щорічно відзначатися 19 червня", - йдеться в повідомленні.

В пояснювальній записці наголошується, що у цей день в Україні, 17 років тому, був прийнятий закон про фермерське господарство. Окрім того, також зазначається, що наразі у країні зареєстровано 47 тисяч суб'єктів за організаційно-правовою формою "фермерське господарство", що становить 62% від загальної кількості суб'єктів, зайнятих в аграрному секторі.

Варто зазначити, що 21 травня стало відомо, що український уряд нарешті затвердив процедуру надання державної підтримки для підприємців аграрно-промислового комплексу. Варто звернути на те, що на розвиток тваринництва і переробку сільськогосподарської продукції буде виділено 1 мільярд гривень. Наразі відомо, що у поточному році уряд має намір витратити на підтримку сільськогосподарських підприємців 4 мільярди бюджетних гривень. За попередніми даними, головні напрямки: фермерство, тваринництво, садівництво, компенсація вартості техніки і компенсація відсотків за кредитами. Кабмін вже запланував грошові виплати аграріям за втрачений урожай. Якщо представник АПК через несприятливі погодні умови втратить посіви озимих чи ярих зернових культур, то зможе отримати компенсацію у розмірі 4,5-5 тисяч гривень за гектар.

Як повідомляв ONLINE.UA, в офіційний календар включено 11 свят, які відзначаються в Україні на державному рівні. Всього  в 2020 році українці будуть відпочивати більше ста днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?