Ми не могли: Зеленський розкрив плани щодо іноземців на ринку землі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не могли: Зеленський розкрив плани щодо іноземців на ринку землі

Ми не могли: Зеленський розкрив плани щодо іноземців на ринку землі
Джерело:  online.ua

Український уряд скасує заборону на продаж землі іноземцям лише за однієї умови, стверджує президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ державного лідера у Хмельницькій області.

За його словами, відкрити ринок землі для закордонних інвесторів можливо лише після того, українські фермери зможуть брати дешеві та вигідні кредити для таких придбань. Наразі це питання ще не вирішили.

"Правильно, щоб у всіх була можливість купувати землю. Це обов'язково буде після певних рішень. Ми не могли відкрити купівлю землі для всіх, включаючи іноземні компанії, тому що іноземні компанії мають кредитні умови зовсім інші. Наша стратегія дуже проста — ми зробимо спочатку прийнятні та правильні кредитні умови, щоб наші люди, фермери могли брати кредити під 2%, тоді ми зможемо відкрити ринок для всіх", - пояснив Зеленський.

Лідер наголосив, влада виступатиме на захист договорів довгострокової оренди землі для іноземних компаній, які вже давно присутні у країні та на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, у середу, 3 червня, президент Зеленський здійснив робочий візит до Хмельниччини, де зустрівся з місцевими фермерами.

Відкриття ринку землі — це одна з центральних обіцянок виборчої кампанії чинного українського президента. Законопроєкт прийняли, однак без дозволу для іноземців купувати землю. Для цього передбачається спеціальний референдум, для якого також розробляють законодавство.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 травня стало відомо про те, що до Конституційного Суду України надійшло подання щодо конституційності закону про відкриття ринку землі, який минулого тижня підписав глава держави Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?