Це пропаганда нацизму - у Путіна жорстко розкритикували українську гру
Категорія
Світ
Дата публікації

Це пропаганда нацизму - у Путіна жорстко розкритикували українську гру

Джерело:  online.ua

Речник російського глави Дмитро Пєсков виступив з гучною заявою - він поскаржився на те, що гра київської студії Starni Games, яка присвячена як історичним, так і альтернативним подіям Другої світової війни, є пропагандою нацизму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське агентство "ТАСС".

"Тут можна висловити тільки крайнє співчуття у зв'язку з тим, що така гра доступна на території нашої країни, тим більше зараз, в рік, коли ми відзначаємо 75-річчя Перемоги. Ця гра, з нашої точки зору, не що інше, як пропаганда нацизму, це неприпустимо", - заявив речник Кремля.

Окрім того, Дмитро Пєсков зазначив, що російська влада розраховує, що профільні відомства вживатимуть заходів щодо гри, в якій диктатор Адольф Гітлер зображений на Червоній площі проводячи військовий парад. Представник Кремля також наголосив, що "заходи будуть прийняті по лінії компетентних відомств".

Варто нагадати, що українська компанія Starni Games, яку заснували 4 роки тому, в кінці травня представила гру Strategic Mind: Blitzkrieg. Вона присвячена Другій світовій війні, проте в ній, також, відображаються альтернативні події. Після опублікування тизерів гри російський телеканал "Рен ТВ" заявив, що Генпрокуратура РФ почала вимагати видалити їх з інтернету. Згідно з останніми даними,  ця гра як і раніше доступна для скачування в Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 травня російський глава Володимир Путін офіційно заявив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня. Також він додав, що акція "Безсмертний полк" і Військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?