Його там немає - Трамп виступив з новою обурливою заявою про Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Його там немає - Трамп виступив з новою обурливою заявою про Путіна

Його там немає - Трамп виступив з новою обурливою заявою про Путіна
Джерело:  online.ua

3 червня американський лідер Дональд Трамп здивував світ новою неоднозначною заявою - очільник Білого дому почав захищати свою ідею запросити очільника Кремля Володимира Путіна на саміт "Групи семи" 2020 року, апелюючи до "здорового глузду". Президент США відповідав на запитання журналіста, чи заслуговує президент Росії, щоб його знову прийняли до гурту світових лідерів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News Radio show.

"Це не питання того, що він зробив, це питання здорового глузду... У нас є G7, його (Путіна - ред.) там немає. Половина зустрічей присвячена Росії, а його там немає", - заявив очільник Білого дому.

Окрім того, американський лідер нагадав про співпрацю з Путіним щодо нещодавньої нафтової кризи, коли галузь перебувала у важкому стані через пандемію коронавірус, хоча й визнав, що це також принесло користь РФ. Президент США наголосив, що було б легше домовитися про новий ядерний пакт, якби Путін був за столом переговорів. Що важливо розуміти, Штати наразі головують у групі країн з розвиненою економікою, відомою як "Група семи". Як відомо, РФ вигнали з групи держав після того, коли вона розпочала війну проти України та анексувала Крим.

Нагадаємо, що американський лідер Дональд Трамп неочікувано скасував саміт Групи семи, який він хотів провести в червні, а також запропонував розширити список країн, запрошених взяти участь у запланованому заході, включивши в нього Австралію, Росію, Південну Корею та Індію. Проти цієї ідея вже виступила низка країн - Велика Британія, Канада, Україна, та ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прессекретарка МЗС України  Катерина Зеленко вже прокоментувала  ідею президента США Дональда Трампа запросити РФ на саміт Великої сімки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?