Шведський сценарій карантину: країна несподівано визнала помилку у боротьбі проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Шведський сценарій карантину: країна несподівано визнала помилку у боротьбі проти COVID-19

Джерело:  online.ua

Головний епідеміолог Швеції Адерс Тегнелл виступив із несподіваним зізнанням власної помилки щодо коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіо SverigesRadio.

Помилка полягала в обраній стратегії боротьби проти епідемії. За його словами, підхід до самоізоляції став руйнівним — він коштував життя багатьом людям.

"Якби ми зіткнулися з цією хворобою з тими знаннями, які маємо сьогодні, я припускаю, ми б обрали щось "середнє" між тим, що зробила Швеція, і вибрала решта світу", - пояснив Тегнелл.

Епідеміолог вважає, у Швеції була можливість краще проявити себе у боротьбі проти інфекції. Уряд поклався на розум громадян, коли ввів м'який карантин, зокрема — низку необов'язкових до виконання правил. Вони полягали в униканні контактів з особами третього віку, неважливих поїздок та соціальному дистанціюванні.

Лідер партії "Шведські демократи" Джиммі Акессон заявив, що таке зізнання посадовця стало "вражаючим".

"Протягом декількох місяців заглушали усіх критиків. Швеція зробила все правильно, інший світ зробив неправильно. І тут раптом це", - зауважив він у Twitter.

Нагадаємо, шведські рішення у боротьбі проти COVID-19 викликали багато дорікань всередині країни та за кордоном. Станом на 3 червня там підтвердили вже 38 тисяч інфікованих та близько 4,5 смертей. У сусідній Норвегії виявили понад 8 тисяч випадків і тільки 237 смертей.

Як повідомляв ONLINE.UA, шведська міністерка закордонних справ Анн Лінде стверджує, що карантин через COVID-19 у країні не ввели, бо той нашкодить здоров’ю людей.

За словами дипломатки, влада ухвалила достатньо рішень щодо заходів проти поширення коронавірусу. Наразі там закривають ресторани, які порушили правила про утримання дистанції, та будинки літніх людей — для відвідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?