Бойовики "ЛНР" ухвалили нове обурливе рішення щодо українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ЛНР" ухвалили нове обурливе рішення щодо українців

Джерело:  online.ua

Ватажки угрупування "ЛНР" позбавили українську статусу "державної мови" під час нещодавнього засідання так званого "парламенту". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані окупаційної влади.

Зміни оформлені як зміни у "конституцію" угрупування. Єдиною "офіційною" мовою в ОРЛО наразі бойовики визнали лише російську.

Представники ватажка "ЛНР" Леоніда Пасечника заявили, що для ухвалення такого рішення нібито була необхідність, оскільки саме російська — це головний фактор у "консолідації та культурному розвитку народу "ЛНР".

Зазначається, що це нібито не порушує жодних прав носіїв інших мов.

"Ухвалення "закону" сприятиме посиленню інтеграційних процесів між "ЛНР" та Російською Федерацією, захисту і підтримки російської мови як державної мови ... примноженню та збагачення духовної культури", - пояснили у Пасечника.

Ватажки ОРЛО не пояснили, скільки повинна тривати інтеграція "ЛНР", війна триває вже понад 6 років.

Нагадаємо, російська армія почала вторгнення в Україну у лютому-березні 2014 року. Кремлівські підрозділи окупували Крим, а пізніше вдерлися на Донбас. Внаслідок війни за даними ООН загинули понад 14 тисяч осіб. Мільйони залишили рідний регіон.

Жодна країна не визнала ані анексію Кримського півострова, ані окупаційну владу Кремля в окремих районах Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, домогтися режиму припинення вогню, як це прописано в мінських угодах, складно, але реально. Для цього потрібно діяти прагматично і йти на компроміс всім учасникам переговорного процесу. З таким закликом до України та Росії звернувся міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час пресконференції після переговорів з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?