Ми проти - у Меркель жорстко поставили Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми проти - у Меркель жорстко поставили Путіна на місце

Джерело:  online.ua

Команда лідерки ФРН Ангели Меркель зробила гучну заяву - вона виступила проти того, щоб очільника Кремля Володимира Путіна повернули у Групу семи.  Речник німецького уряду Штеффен Зайберт нагадав міжнародній спільноті, що РФ була виключена з гурту держав G7 через анексію Криму і нині підстав для повернення РФ до клубу немає. Таким чином Німеччина приєдналася до тих країн, які нещодавно також виступили проти поверненя російського глави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

"Спеціально щодо Росії з 2014 року діє рішення, що замість тогочасного формату G8 зустрічі проводяться у форматі G7 до подальшого повідомлення. І підстава для цього рішення зберігається, тому що воно було ухвалене на підставі анексії Криму, що суперечить міжнародному праву, а вона (анексія - ред.) триває", - підкреслив Зайберт.

Окрім того, він звернув увагу на те, що в руках російської влади залишається те, щоб покласти край цій ситуації та припинити агресію проти України. Також німецький політик зазначив, що рішення щодо дати проведення саміту та запрошення гостей є у компетенції головуючої у G7 країни, якою зараз є США.

"Якщо ж хотілось би змінити формат G7, це було б можливо тільки при одностайному рішенні G7", - зазначив представник німецького уряду.

Як відомо, американський лідер Дональд Трамп, який цього року приймає саміт G7, ухвалив рішення перенести заплановану на червень зустріч семи країн через пандемію коронавірусу. Ймовірно, саміт відбудеться у вересні. Очільник Білого дому хотів би запросити на нього також РФ, Індію, Південну Корею та Австралію. Окрім того, президент Штатів назвав G7 "дуже застарілою групою", яка не відображає правильно все те, що відбувається у світі. Команда Володимира Путіна заявила, що хоче отримати більше додаткової інформації з приводу можливої участі у саміті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп почав захищати свою ідею запросити очільника Кремля Володимира Путіна на саміт "Групи семи" 2020 року, апелюючи до "здорового глузду".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?