Це загрожує Україні - США готують новий потужний удар по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це загрожує Україні - США готують новий потужний удар по Росії

Це загрожує Україні - США готують новий потужний удар по Росії
Джерело:  online.ua

Російський газопровід "Північний потік-2" представляє критичну загрозу не лише національній безпеці США, а й загрожує Україні і енергетичної незалежності Європи. У зв'язку з цим американські сенатори пропонують ввести нові санкції проти "Північного потоку-2", розширивши їх на всю діяльність, що стосується прокладки труб і страхування. Відповідний законопроєкт вже винесено на розгляд Конгресу США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Ініціаторами нових санкцій проти "Північного потоку-2", які стануть потужним ударом по Росії, виступили сенатори від Республіканської та Демократичної партій Тед Круз і Джинн Шейхін. Зокрема, вони пропонують ввести обмеження щодо компаній, які страхують судна-трубоукладчики, і підприємств, які надають послуги або надають приміщення для робіт з модернізації суден, задіяних в будівництві газопроводу. Ці санкції, на думку сенаторів, не дозволять Росії завершити будівництво газопроводу і використовувати союзників США в своїх цілях.

Це не перші санкції США проти "Північного потоку-2". У грудні 2019 американський глава Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет, який включає в себе пункт про введення санкцій проти компаній, які надають послуги з укладання газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Через це підрядники відмовилися добудовувати останню ділянку російського газопроводу. У Росії заявили, що зможуть самостійно добудувати газопровід.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря повинні були запустити в кінці 2019 року - через нього Москва планує постачати газ в Європу в обхід України. Однак завершення будівництва довелося відкласти через позицію Данії, яка довго не погоджувала Москві маршрут проходження проєкту через свої води, а потім через обмеження з боку США щодо компаній, що беруть участь в проєкті. В результаті роботи з прокладання труб призупинив швейцарський підрядник Allseas, і Росія зіткнулася з необхідністю добудовувати об'єкт власними силами. Термін запуску газопровіда перенесли на 2021 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина готує потужний удар по Росії- Федеральне мережеве агентство заборонило виводити його з-під дії газової директиви ЄС. Як говориться в директиві, компанія, що видобуває газ, не може володіти газопроводом, по якому він поставляється в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?