Намагається розколоти країну - Трампа гучно висварили за помилки
Категорія
Світ
Дата публікації

Намагається розколоти країну - Трампа гучно висварили за помилки

Намагається розколоти країну - Трампа гучно висварили за помилки
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп став об'єктом нищівної критики через свої заяви та рішення на тлі масових заворушень. До цього шквалу приєднався колишній міністр оборони Джеймс Меттіс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Atlantic.

За словами політика, чинний президент став першою людиною на посаді, яка намагається розколоти країну, а не об'єднати її.

"Всі ми стали свідками трирічної політики без зрілого керівництва", - підкреслив Меттіс.

Він назвав важкою помилкою попередження Трампа щодо залучення армійських підрозділів для придушення протестів. Це відбувається лише у найбільш рідкісних ситуаціях, коли на тому наполягають безпосередньо губернатори штатів.

Водночас залучення федеральних військовослужбовців може спровокувати нові конфлікти із місцевим населенням. Саме місцеві правоохоронці повинні забезпечувати порядок та безпеку, однак не армія.

На тлі протестних акцій, які проходили мирно, почалося масове мародерство. У багатьох містах Сполучених Штатів натовпи злочинців трощили магазини. Наприклад, у Нью-Йорку під їхню руку потрапило представництво Apple.

"Нам усім потрібно згуртуватися навколо однієї спільної мети. А вона почнеться з гарантії того, що всі мають бити рівними перед законом", - підкреслив Меттіс.

Колишній очільник Пентагону назвав один з інцидентів з боку Трампа буквально зловживанням владою. Нещодавно силовики розігнали демонстрантів неподалік від Білого дому, щоб дати дорогу президентові до невеличкої церкви поблизу.

Сам Трамп — традиційно у Twitter - прокоментував твердження Меттіса. Він назвав його "найбільш переоціненим генералом у світі".

Меттіс очолював Пентагон з січня 2017 року до кінця 2018-го. Він пішов у відставку через розбіжності з президентською адміністрацією.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп нещодавно спровокував низку скандалів своїми публікаціями у соцмережах, однак на відміну від Twitter, у Facebook вирішили не обмежувати лідера у висловах.
За словами засновника компанії Марка Цукерберга, він оцінив дописи президента як "глибоко образливі". Утім, у соціальній мережі не будуть маркувати чи видаляти ці публікації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?