Україна готова - офіційний Київ відповів на погрози Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готова - офіційний Київ відповів на погрози Путіна

Джерело:  Укрінформ

Україна готова до будь-яких агресивних дій Росії як на Донбасі, так і в Криму. Українська армія перебуває в повній боєготовності і вже не така, як була в 2014 році, коли РФ напала на країну. Таким чином на витікаючу від Росії загрозу по Криму, де є ризики того, що російський президент Володимир Путін піде на силові дії, щоб домогтися повернення поставок дніпровської води на окупований півострів, відповів міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Він підкреслив, що Україна за шість років вже відбоялася і тепер готова дати потужний відсіч ворогу. Про це міністр заявив в інтерв'ю Укрінформ, передає ONLINE.UA.

"Ми не боїмося. Ми готові сьогодні до будь-яких вчинків і дій. Ми за шість років вже відбоялися. Сьогодні у нас зовсім інший стан бойової готовності, інша українська армія, яка готова дати відсіч ворогу", - оцінив Резніков ризики і наслідки можливого силового сценарію в Криму, на який може піти Путін.

Міністр нагадав українцям і окупантам Криму принципову позицію України щодо поставок води в Крим.

"Буде повна деокупація Криму - відновиться водопостачання півострова. Допомагати окупаційної російської адміністрації ми не збираємося", - підкреслив Резніков.

Слід зазначити, що проблеми з водою в Криму тривають вже шість років - вони почалися після того, як Росія окупувала український півострів, в зв'язку з чим Київ перекрив воду з Херсонської області, яка надходила з Північно-Кримським каналом, що забезпечував до 90% потреб півострова . В Україні регулярно нагадують Путіну, що Київ абсолютно готовий відновити постачання, коли РФ нарешті забереться з української території - сьогодні ж відповідальність за проблеми з водою в Криму несе виключно Кремль.

Тим часом окупанти б'ють на сполох і визнають, що прісної води в Криму залишилося на кілька місяців. Вони попереджають місцевих жителів, що скоро вода буде подаватися з жорсткими перебоями.

У той же час глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров попередив команду президента Володимира Зеленського про те, що глава Кремля Володимир Путін може піти на силові дії, а "третя сторона" буде переконувати офіційний Київ відновити водопостачання півострова. А лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернув увагу на те, що води в Криму цілком вистачає для населення, але мало для російських військових об'єктів. Джемілєв також підкреслив, що військових об'єктів в окупованому Криму величезна кількість, і зараз Путін думає, як вирішити цю проблему.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна поставила жорсткий ультиматум Путіну по Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?