Папа Римський невідкладно звернувся до США - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський невідкладно звернувся до США - перші подробиці

Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск не міг залишатися осторонь масових протестів та розбоїв, які сколихнули США, тому він терміново звернувся до американської нації та Білого дому та закликав до припинення насильства і національного примирення. З таким закликом понтифік звернувся у зв'язку з мітингами в США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Ватикану".

"Ми не можемо миритися, заплющувати очі на будь-які прояви расизму і винятковості і претендувати на захист сакральності кожного людського життя. Водночас слід визнати, що насильство останніх ночей має характер самознищення і пострілу в самих себе. З насильством нічого не примножується, але багато втрачається", - заявив Папа Римський.

Окрім того, понтифік назвав смерть Джорджа Флойда трагедією, наголосивши, що молиться за нього і всіх, хто "втратив життя через гріх расизму", і закликав усіх молитися за національне примирення і мир.

Варто зазначити, що раніше президент США Дональд Трамп шокував світ новою заявою. Він почав стверджувати, що заворушення в Штатах — це акти внутрішнього тероризму. Також очільник Білого дому пригрозив ввести армію туди, де влада відмовиться задіяти Національну гвардію. Варто звернути увагу на те, що поки американський лідер не відповів, кому саме наразі вигідні ці протести та розбої, хоча нещодавно Дональд Трамп зізнався, що веде боротьбу з "тіньовою" владою в країні та світі. Дональд Трамп наголосив, що вся країна обурена у зв’язку з жорстокою смертю Джорджа Флойда і його адміністрація "повністю віддана тому, щоб справедливість восторжествувала".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, лідер Канади Джастін Трюдо в ході пресконференції довго не знав, що відповісти з приводу реакції президента США Дональда Трампа на протести та розбої, які сколихнули Штати - резонансне відео можна переглянути в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?