Будемо посилювати карантин - МОЗ попередив українців про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Будемо посилювати карантин - МОЗ попередив українців про небезпеку

Джерело:  online.ua

Ситуація з епідемією коронавірусу в Україні раптово погіршилася — через кількість нових випадків. На тлі цього міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив про можливе посилення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

За словами голови МОЗ, за останню добу в Україні виявили антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19, підтвердили 588. Спостерігають також інший рекордний показник, однак, на щастя, позитивний.

"Сьогодні в нас рекорд за кількістю людей, які одужали – це 602 особи, але з іншого боку – антирекорд, оскільки маємо 588 нових випадків COVID-19. Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує протиепідемічні заходи", - пояснив Степанов.

Міністр нагадав, йдеться про маски, респіратори, антисептики, соціальну дистанцію.

"Всі ці заходи розроблені провідними фахівцями нашої країни. Якщо не дотримуватися цих рекомендацій, можемо отримати зростання кількості захворівших і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення додаткових заходів", - додав посадовець.

У МОЗ також додали, кількість тестувань збільшується. Протягом минулої доби провели 14 301 тест, методом ПЛР з них 10 563, інші — ІФА.

Степанов зауважив під час брифінгу 5 червня, у містах помітна затримка із результатами тестів. Перш за все із такою серйозною проблемою стикаються великі міста.

Нагадаємо, станом на ранок 4 червня в Україні підтвердили 25 411 випадків нового коронавірусу від початку епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів вирішили послабити карантинні обмеження в Україн і — нові зміни почнуться вже з 5 червня. Під час урядового засідання у середу, 3 червня, узгодили відкриття закладів харчування та авіарейсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?