Кабмін терміново звернувся до нардепів з неочікуваною вимогою - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін терміново звернувся до нардепів з неочікуваною вимогою - що сталося

Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль несподівано звернувся до Верховної ради із закликом доопрацювати базову програму діяльності уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

За його словами, цей документ оновили та розробили заново із парламентарями. Тому необхідно, щоб інші нардепи ознайомилися з ним.

"Важливо, аби вона була професійно написана, а головне виконувалася, а не залишалася мріями на папері, як це часто раніше бувало. Саме тому, сьогодні я буду просити народних депутатів відправити ту програму діяльності уряду, яка зараз винесена на голосування, на доопрацювання. Після такого кроку Кабінет міністрів України зможе внести вже оновлену програму діяльності, яку ми спільно з депутатами пропрацювали. І вже після цього наш уряд буде очікувати на підтримку парламенту по новому документу", - оголосив Шмигаль.

Він пояснив, що нібито окремі кроки, які згадуються в оновленій програмі, представники уряду вже виконали. Йдеться про збільшення пенсій, виплат із безробіття, програми підтримки родин, кредити для бізнесу, фінансування лікарень.

"Оновлений документ тепер містить чіткі розрахунки, пропозиції до змін у нормативно-правову базу та відповідальних осіб за впровадження кожного пункту", - додав прем'єр.

Водночас Шмигаль попередив критику такого рішення — нову програму створили не для отримання імунітету від раптової відставки, оскільки члени Кабміну буцімто не тримаються за свої крісла.

Нагадаємо, Шмигаль отримав посаду прем'єр-міністра на початку березня, після відставки Олексія Гончарука. До того він керував Івано-Франківською обласною державною адміністрацією.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів пропонує українському парламенту призначити Ольгу Стефанишину віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, а Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики. Варто зазначити, що проєкти постанов подані главою уряду Денисом Шмигалем до Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?