Катастрофа шокуючого масштабу - у Путіна виникла нова серйозна проблема
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа шокуючого масштабу - у Путіна виникла нова серйозна проблема

Катастрофа шокуючого масштабу - у Путіна виникла нова серйозна проблема
Джерело:  online.ua

У Росії виникла екологічна катастрофа шокуючого масштабу через витік десятків тонн нафтопродуктів в Норильську. Місцева влада три дні приховували від Кремля катастрофу і тільки напередодні, 3 червня, інформація потрапила до керівництва країни. Президент РФ Володимир Путін розлютився - він доручив силовикам розібратися в затримці інформування про аварію на ТЕЦ в Норильську і ввів режим НС в регіоні. Greenpeace оцінив збиток від розливу палива в Красноярському краї більш ніж в 6 млрд рублів. У місцевому Росспоживнагляді запевняють, що нафтопродукти поки не проникли в підземні джерела, але на усунення наслідків екологічної катастрофи піде більше десяти років, а екосистема навряд чи зможе відновитися. Про нову масштабну проблему у Путіна повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

5ed8b15b9cace

"За оцінкою глави Росприроднагляду, в річки потрапило 15 тисяч тонн дизельного палива. Якщо застосовувати методику Мінприроди з оцінки екологічної шкоди водним об'єктам, збиток може скласти понад 6 мільярдів рублів. За допомогою встановлених бонових загороджень вдасться зібрати тільки незначну частину забруднення, тому можна стверджувати, що майже все дизельне паливо залишиться в навколишньому середовищі ", - оцінили сітцацію в Greenpeace.

Відомо, що розлив приблизно 20 тисяч тонн дизельного палива на площі близько 350 кв. м стався 29 травня через розгерметизацію одного з резервуарів ТЕЦ Норильськ-Таймирської енергетичної компанії. Нафтопродукти потрапили в грунт, водойми, а також на проїжджу частину. Річки Амбарна і Далдикан на Таймирі після витоку палива на норильської ТЕЦ стали червоними. У Фонді Дикої природи Росії (WWF) повідомили, що після аварії 21 тисяч кубометрів дизельного палива було виявлено в водоймах.

Прокуратура Норильська порушила кримінальну справу за фактом розливу нафтопродуктів. Попередня причина витоку - просідання фундаменту палі, яке призвело до відриву значної частини днища резервуара, що вміщає 30 тисяч кубометрів дизельного палива.

Найбільший розлив нафтопродуктів в арктичній зоні РФ, на усунення наслідків екологічної катастрофи після якого буде потрібно більше десяти років, 3 червня обговорювалося на нараді у президента РФ Володимира Путіна. Він ввів в регіоні ввели режим НС федерального рівня. 4 червня голова МНС РФ Євген Зінич заявив, що рішення по ліквідації витоку палива знайдено, але екологи відмічають, що екосистема навряд чи зможе відновитися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна виникла нова серйозна проблема  через катастрофічне падіння економіки Росії на тлі пандемії коронавируса і обвалу цін на нафту. Росіяни остаточно втрачають до нього довіру і вже третину населення країни готова вийти на масові протести і голодні бунти через падіння рівня життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?