Верховна Рада зважилася на резонансне звільнення - деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада зважилася на резонансне звільнення - деталі

Джерело:  online.ua

Український парламент під час засідання 4 червня неочікувано для всіх звільнив з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка. Варто звернути увагу на те, що відповідне рішення підтримали 296 народних обранців, 0 виступили проти, 69 утрималися. Що важливо розуміти, ідею про звільнення Пристайка особисто підтримав очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

"Визначний, професійний дипломат. Я впевнений, що Вадим Володимирович продовжить свою роботу на користь країни", - наголосив глава уряду Денис Шмигаль з трибуни українського парламенту, представляючи подання на звільнення.

Варто зазначити, що 1 червня фракція "Слуги народу" підтримала призначення Ольги Стефанішиної віцепрем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Згідно з попередніми даними, Вадим Пристайко, цілком ймовірно, стане послом України у Британії. Український дипломат може замінити Наталію Галібаренко, яка була призначена на цю посаду у серпні 2015 року. Варто нагадати, що раніше Вадим Пристайко також декілька місяців очолював МЗС України в Кабміні Олексія Гончарука.

Нещодавно також стало відомо, що уряд пропонує Верховній Раді призначити Ольгу Стефанишину віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, а Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики. Варто зазначити, що проєкти постанов подані очільником КМУ Денисом Шмигалем до Верховної Ради — ці документи вже зареєстровані в парламенті 3 червня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів під керівництвом глави КМУ Дениса Шмигаля вже підготував проєкт закону, згідно з яким дозволено запускати повноцінну роботу електронних трудових книжок - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?