Забули і йдемо далі - Україна раптово відмовилася від плану щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Забули і йдемо далі - Україна раптово відмовилася від плану щодо Донбасу

Джерело:  Укрінформ

Консультативна рада із врегулювання на Донбасі стала скандальною ініціативою Офісу президента Україні. Міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков виступив із новою заявою щодо неї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами посадовця, питання ради з представників Києва та ОРДЛО не обговорювали у Берліні нещодавно.

"Не думаю (що раду створять). Немає відповіді від німецької сторони, від французької, від ОБСЄ. Тому це питання вже є недоцільним. Забули і йдемо далі", - підкреслив міністр.

Також Резніков пояснив питання про низку представників України від окупованих районів Донеччини та Луганщини.

"Ми вже майже завершили консультації та співбесіди з кандидатами, які будуть з української сторони запрошеними представниками під час переговорів у ТКГ", - додав він.

Таких дипломатичних представників може бути одразу декілька, наразі у Тристоронній контактній групі в Мінську налічується 4 робочі групи, які займаються різними напрямками.

Нагадаємо, ідею про Консультативну раду у ТКГ, учасниками якої стануть представники окупаційної адміністрації та офіційного Києва висунули в Офісі президента навесні. Це викликало потужну хвилю критики з боку інших політиків та населення.

На ім'я президента Володимира Зеленського навіть створювали петицію, щоб не допустити підписання відповідної угоди в Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA у березні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про тимчасову зупинку у процесі створення так званої Консультативної ради з представниками ОРДЛО. За словами дипломата, додаток щодо формування цього органу офіційно не підписали. Це спричинило зупинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?