Венедіктова зібрала термінову нараду з Аваковим і Бакановим - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова зібрала термінову нараду з Аваковим і Бакановим - що сталося

Джерело:  online.ua

У четвер, 4 червня, в Офісі Генерального прокурора проходить нарада представників правоохоронних органів. Глава Генпрокуратури Ірина Венедіктова зібрала глав МВС, СБУ, ГБР, Нацполіціі і керівників структурних підрозділів Міністерства оборони, Державної фіскальної служби, Міністерства охорони здоров'я, а також представники Офісу Ради Європи в Україні та міжнародних організацій, щоб обговорити ситуацію протидії тортурам працівниками органів правопорядку, а також нелюдське і принижуюче гідність поводження і покарання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОГПУ.

"Під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової в Офісі Генерального прокурора проходить координаційна нарада керівників правоохоронних органів. Йтиметься про стан протидії тортурам працівниками органів правопорядку, а також нелюдське і принижуюче гідність поводження і покарання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в нараді беруть участь: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов, міністр юстиції Денис малюська, в.о. директора ГБР Олександр Соколов, голова Національної поліції Олександр Клименко, начальник Військової служби правопорядку у ЗСУ Ігор Кріштун, уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денисова, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, глава Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню Микола Гнатовський.

Відомо, що на цій нараді Венедіктова планує поставити конкретні завдання, терміни і способи механізму реагування правоохоронців, щоб більше не допустити таких ситуація, як стрілянина в Броварах і згвалтування дівчини в Кагарлику поліцейськими.

Важливо відзначити, що правоохоронці вже затримали десятки учасників стрілянина в Броварах. Глава МВС Арсен Аваков запевнив, що всі понесуть жорстке покарання за скоєний злочин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генпрокурор Венедіктова прийняла несподіване рішення. Вона ініціювала службове розслідування щодо дій голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька. За попередніми даними, вона наказала перевірити, чи не робив він дій, які "порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?