Америка разом з Росією - Трамп продовжує відчайдушно рятувати Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Америка разом з Росією - Трамп продовжує відчайдушно рятувати Путіна

Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трампа продовжує рятувати російського главу Володимира Путіна в ситуації з коронавірусом. У четвер, 4 червня, в Росію прибула друга партія допомоги США - в Москву доставили ще 150 апаратів ШВЛ. Цей жест доброї волі Трампа коштував американському бюджету 5,6 млн доларів, повідомляє ONLINE.UA.

"У цей важкий час Америка разом з народом Росії", - йдеться в Twitter американської дипмісії.

Відомо, що американські апарати ШВЛ в московському аеропорту Внуково зустрічали посол США в РФ Джон Салліван і перший заступник генерального директора Національного медико-хірургічного центру ім. Н. І. Пирогова Дмитро Нікітенко, куди і буде передано медичне обладнання.

"Це конструктивний жест доброї волі від американського президента і американського народу. Ми дуже високо оцінюємо американську допомогу, і я дуже розраховуємо, що американський народ і американський уряд також позитивно оцінило і оцінює ту медичну допомогу, яку ми надали свого часу", - прокоментував прибуття нової партії апаратів ШВЛ посол Росії в США.

Російський дипломат підкреслив, що потенціал російсько-американського співробітництва величезний і дозволяє вирішувати конкретні завдання, в тому числі такі як боротьба з пандемією коронавіруса.

Важливо нагадати, що подібна гуманітарна допомога Росії для США виявилася платною. Москва виставила рахунок Вашингтону на суму 660 тисяч доларів за медичне обладнання, засоби захисту та дезінфекції, доставлені 1 квітня спеціальним рейсом в нью-йоркський аеропорт імені Кеннеді. Більш того, російська допомога виявилася з великим неприємним сюрпризом. Справа в тому, що апарати штучної вентиляції легенів, доставлені військовим бортом з Росії в Нью-Йорк, були зроблені підприємством, що входить в "Концерн Радіоелектронні технології", який знаходиться під американськими санкціями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп зробив Путіну обурливу пропозицію  - він запросив главу Росії взяти участь в саміті "Великої сімки", звідки РФ виключили після окупації українського Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?