Рада призначила нового главу Мінкульту - що про нього відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада призначила нового главу Мінкульту - що про нього відомо

Джерело:  online.ua

Український парламент 4 червня підтримав призначення народного обранця від "Слуги народу" Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. "За" проголосували 263 нардепи, "проти" були 55 депутатів, утримались – 44, не голосували – 27. Неважко здогадатися, що наймасштабнішу підтримку Ткаченко отримав від монобільшості "слуг" - 229 голосів "за". Варто зазначити, що посада міністра культури пустувала ще від початку березня. Тоді у відставку відправили Володимира Бородянського.Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Олександр Ткаченко наголошував на таких першочергових завданнях для розвитку гуманітарної сфери:

  • схвалення закону про культуру й креативні індустрії;

  • фінансова підтримка культури в час кризи через пандемію коронавірусу.

Окрім того, він уже встиг відреагувати на своє призначення дописом на фейсбук-сторінці. Міністр подякував депутатам за довіру та зазначив, що попереду – багато викликів.

"Присягнув! Що ж, тепер нас чекає новий етап. Рада підтримала мою кандидатуру на посаду міністра культури та інформаційної політики. Дякую за довіру колегам народним депутатам та Президенту. Дякую українцям!.. Реальна цифра, яку потрібно спрямувати на підтримку культури та туризму – 3-4 млрд грн. Щоб вижити та повернутися до розмови про розвиток. Після цього ми зможемо рухатися далі. Системно та співпрацюючи з індустрією", - написав новий глава Мінкульту.

Нагадаємо, що Олександр Ткаченко - український політик, журналіст, медіа-менеджер. Народний депутат IX скликання від політичної партії «Слуга народу», очільник Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Рік тому він вийшов з бізнесу і склав повноваження керівника холдингу «1+1». 1+1 media, за словами Ткаченка змінить структуру управління, а сам Олександр стане почесним президентом медіахолдингу. 1+1 медіа таки змінила структуру управління, створивши Правління. Генеральним директором ТОВ ТРК «Студія 1+1» став В’ячеслав Мієнко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рада під час засідання 4 червня неочікувано для всіх звільнила з посади віцепрем’єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?