Я готовий - Зеленський опинився в епіцентрі нового скандалу
Категорія
Україна
Дата публікації

Я готовий - Зеленський опинився в епіцентрі нового скандалу

Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський вляпався в черговий резонансний скнадал. Українці в соціальних мережах почали обурюватися та критикувати світлину, на якій український лідер п’є каву в одному з закладів Хмельницького в оточенні чиновників. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко був також присутній. Люди звернули увагу на те, що усі присутні були без захисних масок чи респіраторів, а отже - вони нахабно проігнорували карантинні обмеження. Окрім того, не забули уважні користувачі мережі й про те, що заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів у залах лише з 5 червня, а поки видають каву з собою чи працюють на відкритому повітрі. Володимир Зеленський миттєво відреагував на обурення українців та наголосив, що готовий заплатити штраф, якщо його дії визнають порушенням правил карантину, передає ONLINE.UA.

"Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мені сказали, запросили, я зайшов – усе там перевірили", - пояснив свою позицію глава держави.

З окремим коментарем також виступив головний санітарний лікар Віктор Ляшко - він почав стверджувати, що це був просто контроль та перевірка закладу.

"Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти кави до себе. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, – вони звернулися до нас: дивіться, ми вже готові виконувати ваші норма. Ми просто зайшли перевірити. Було все дотримано так, як прописано в наших нормах. Я сидів подалі, контролював. Подивилися, чи все буде працювати, оскільки ми всі переживаємо: динаміка захворюваності в нас не зменшується, вона стабільна", - заявив він

Окрім того, Віктор Ляшко зізнався, що вони з Зеленським дуже хвилюються. Він також попросив українців не розглядати це як порушення карантину, а вважати інцидент інспекцією, адже заклади будуть працювати буквально вже з завтрашнього дня.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з епідемією коронавірусу в Україні раптово погіршилася — через кількість нових випадків. На тлі цього глава МОЗ Максим Степанов попередив про можливе посилення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?