ТОП-10 цікавих ресурсів, які не можна не додати в закладки
Категорія
Технології
Дата публікації

ТОП-10 цікавих ресурсів, які не можна не додати в закладки

ТОП-10 цікавих ресурсів, які не можна не додати в закладки
Джерело:  online.ua

Безліч марафонів з фітнесу, мовні курси, змагання в кількості прочитаних книг та виконаних завдань по тайм-менеджменту. Під час карантину більшість з нас просто тонули в кількості можливостей та відкритих ресурсів. Зараз, коли ми помалу повертаємося у звичний графік, часу залишається менше. Тому ONLINE.UA підготував для молоді добірку корисних ресурсів, які можна використати в будь-який момент. Постійне оновлення цікавих лекцій, навчальних курсів, простого пояснення складних речей та унікальних можливостей — ловіть своє у списку нижче.

1. TED-Ed. Lessons Worth Sharing

TED-Ed — це проєкт від TED для самоосвіти молоді і не тільки. На платформі можна знайти мініуроки, які пояснюють все в анімаційному форматі. Тут є рекомендації з дизайну, психології, мистецтва, економіки, бізнесу та багато іншого. Щоб дізнатися ще більше, ресурс пропонує додаткові посилання на інші матеріали, тести та обговорення теми. Більшість відео мають субтитри.

2. Young&Uncorrupt

Все про антикорупцію можна знайти в одному місці! Telegram-канал Young&Uncorrupt об’єднав лонгріди, новини та можливості для молоді. А для тих, хто хоче змінювати свою країну, ще й антикорупційні загадки. Цей ресурс пояснює простими словами складні речі та навчає критично ставитися до звичних подій. 10 хвилин на тиждень — і ви в курсі всіх антикорупційних новин.

3. Prometheus

Ця платформа є першим освітнім проєктом в Україні з безкоштовними онлайн-курсами. Після успішного проходження курсу ви отримаєте сертифікат. Тут можна поглибити свої знання з комунікації, англійської мови, управління громадами, медіаграмотності, ведення бізнесу та навіть підтримки ментального здоров’я під час пандемії!

4. Studway

Цей ресурс повністю для студентів та про студентів. Тут можна знайти корисну інформацію про навчання, додаткові можливості, стажування, подорожі та поради. Платформа навіть допоможе правильно зробити резюме для пошуку підробітку та краще підготуватися до складання мовних тестів, як IELTS чи TOEFL.

5. Big Idea

Платформа соціальних інновацій Big Idea зосереджена на розвитку громадянського суспільства в Україні. Сам сайт об’єднує інноваторів, активістів та громадських діячів. Ресурс має майданчик для збору коштів на різні соціальні ініціативи — Спільнокошт, розділи для пошуку досвіду — Практики та Можливості, та розділ Майстерня, де можна обмінятися навичками для розвитку компетентностей. Уявіть, можна поділитися тим, що вмієш, та навчитися, наприклад, делегувати комусь завдання.

6. Inspired

Ресурс для натхнення та про різноманітні ідеї. Платформа публікує можливості для роботи, навчання та розвитку. Креативні та творчі люди знайдуть тут новини зі сфери музики, архітектури, фотографії та технологій. Inspired вам один із найперших розкаже, що Джоан Роулінг видасть нову дитячу книгу “The Ickabog”, яку вона написала ще 10 років тому.

7. Platforma

Цей ресурс відомий насамперед своїми захоплюючими матеріалами та колонкою “Можливості”. Наприклад, тут можна прочитати репортаж про те, як це працювати на гарячій лінії та допомагати людям, які постраждали від домашнього насильства, та знайти хороші вакансії у розділі Крезюме. І найголовніше — якщо ви розпочали проходити тести від Platforma, ви тут надовго.

8. Educational Era

Студія онлайн-освіти, яка створює курси, інтерактивні підручники та освітні блоги. Ресурс допомагає будь-кому мати доступ до онлайн-освіти в Україні. Тут можна знайти курс з підготовки лікарняних вчителів, історії в історіях та змішаний курс про ключові вміння 21 століття. Особливо приваблює розділ EdEra Books — це соціальна бібліотека, де книги складаються з ілюстрованих текстів, відео та тестів.

9. University of the people

Ресурс є безкоштовним “закладом” для дистанційної освіти, який має право присуджувати науковий ступінь. Місія платформи полягає в тому, щоб кожен міг мати доступ до освіти. Тут можна отримати ступінь бакалавра чи молодшого спеціаліста з таких сфер, як управління бізнесом та інформаційні технології. А просто покращити свої знання можна в математиці, філософії, історії мистецтва, англійській мові та багатьох інших предметах.

10. Big Think

Якщо потрібна крута чи навіть трішки божевільна ідея, вам на ресурс Big Think. Ця платформа стане натхненням та провідником до сміливих рішень. Тут сотні відео та матеріалів, які допоможуть вирішити як повсякденні проблеми, так і створити щось своє та унікальне.

Раніше ONLINE.UA робив добірку розвиваючих комп'ютерних ігор, які знімуть стрес, потренують мізки і навіть позбавлять депресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?