Ми не приховували - Аваков зважився на гучне зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не приховували - Аваков зважився на гучне зізнання

Джерело:  online.ua

Україну сколихнув інцидент зі зґвалтуванням у відділку поліції у Кагарлику. Його вже порівняли з подіями у Врадіївці 2013 року, однак з критикою такого підходу виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами топ-посадовця, події сьогодення кардинально відрізняються.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до місця події було викликано слідчу групу ДБР", - пояснив Аваков.

Міністр нагадав про розформування Кагарлицького відділу поліції. Його 60 представників вивели за штат. У майбутньому спеціальна комісія вирішить, чи дозволять їм повернутися на службу у поліцію.

"На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте, ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини", - стверджує Аваков.

Нагадаємо, одна жінка стала жертвою жорстоких катувань та зґвалтування з боку робітників поліції. Це сталося прямо у стінах відділу правоохоронних органів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у міністерстві виступили з гучною заявою — там наголосили, що ймовірна відставка Арсена Авакова після події у Кагарлику є необґрунтованою. Заступник очільника МВС Антон Геращенко звернув увагу на те, що наразі відомство будує таку правоохоронну систему, яка реагує на подібні події, а не приховує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?