"Стіна" на кордоні України та Росії - опубліковані важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

"Стіна" на кордоні України та Росії - опубліковані важливі дані

Джерело:  online.ua

Держприкордонслужба повідомила українцям важливі дані - там заявили, що станом на кінець травня поточного року вона завершила роботи з реалізації проекту "Стіна" на кордоні між Україною та РФ на 40%. Варто звернути увагу на те, що фінансування проекту "Стіна" здійснюється згідно бюджетної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону" Державної прикордонної служби. Що важливо розуміти, це відомство підконтрольне Міністерству внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков. Дана інформація наявна у відповідях прикордонників на запити аналітиків експертної організації StateWatch, повідомляє ONLINE.UA.

"Програмою передбачено виділення 400 млн грн у 2020 році, з яких станом на 1 червня було витрачено 53 млн грн. Проект "Стіна" зводиться з 2015 року як комплекс захисту від агресії Російської Федерації. За 5 років на реалізацію проекту витратили 1,7 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, передбачалося, що проект буде завершено у 2018 році, однако пізніше перенесли на 2021 рік.

Варто зазначити, що наразі у Держприкордонслужбі почали стверджувати, що у зв’язку зі зменшенням фінансування та зростанням вартості робіт існує потреба у перенесенні строків реалізації проекту та завершити його у 2025 році. Проект відповідного розпорядження вже було подано на розгляд українського уряду.

Що цікаво, Державна прикордонна служба станом на 2019 рік витратила 1,3 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних споруд на українсько-російському кордоні — так званий проект "Стіна".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія побудувала 60-кілометровий паркан у окупованому Криму, який фактично розділив анексований півострів і материкову Україну, для того, щоб демонстративно показати так звану свою "межу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?