Бойовики "ЛНР" раптово відмовилися від війни на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ЛНР" раптово відмовилися від війни на Донбасі - що відбувається

Джерело:  online.ua

Ватажок бойовиків так званої "ЛНР" Леонід Пасічник раптово скасував режим найвищої бойової готовності незаконних збройних підрозділів. Він заявив, що в ОРДЛО спостерігається режим тиші і не йдуть ніякі обстріли, що говорить про те, що ситуація стабілізувалася. Місцеві жителі сподіваються, що бойовики нарешті вирішили закінчити війну. Правда вони пишуть в соцмережах, що режиму тиші бойовики дотримуються тільки на словах, так як в населених пунктах чутні вибухи, які бойовики не припиняють вже шостий рік. Про неочікуване рішення ватажка "ЛНР" повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Протягом майже тижня ми не фіксуємо порушення режиму припинення вогню і інших видів провокацій. У зв'язку з цим мною прийнято рішення про зниження рівня бойової готовності підрозділів. Нашому народу потрібен мир", - заявив Пасічник.

Місцеві жителі ООЛО в соцмережах підтверджують, що командування вже дало негласне розпорядження бойовикам підготуватися до "режиму тиші".

При цьому ватажок "ЛНР" в черговий раз виступив з погрозами на адресу України. Він звернувся до офіційного Києва і попередив, що режим повної бойової готовності буде відновлено, якщо українські військові почнуть обстріли.

Важливо додати, що Росія і підтримувані нею бойовики на Донбасі постійно звинувачують ЗСУ в вогневих провокаціях. При цьому самі бойовики щодня порушують режим припинення вогню. Тільки напередодні, 3 червня, озброєні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим тиші. Ворог обстрілював позиції українських захисників неподалік Павлопіля, використавши озброєння БМП, станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. У Широкино противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а по захисникам Богданівки гатив з великокаліберних кулеметів. На всі провокації бойовиків українські бійці дали адекватну відповідь, дотримуючись умов припинення вогню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Київ відповів на погрози бойовиків ОРДЛО, які привели свої сили в підвищену бойову готовністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?