Верховна Рада прийняла гучне рішення щодо ЗСУ - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада прийняла гучне рішення щодо ЗСУ - що відомо

Верховна Рада прийняла гучне рішення щодо ЗСУ - що відомо
Джерело:  online.ua

В Україні ввели нові військові звання вищого офіцерського складу відповідно до стандартів НАТО. Відповідне рішення прийняли депутати Верховної Ради 4 червня, які на засіданні затвердили законопроєкт №2247 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців. Цей закон підтримав 291 народний депутат, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний портал ВРУ.

Відтепер в Україні будуть діяти такі армійські військові звання:

  • Рядовий склад - рекрут, солдат, старший солдат.

  • Молодший сержантський склад - молодший сержант, сержант, старший сержант, головний сержант.

  • Старший сержантський склад - штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант.

  • Молодший офіцерський склад - молодший лейтенант, лейтенант, старший лейтенант, капітан.

  • Старший офіцерський склад - майор, підполковник, полковник.

  • Вищий офіцерський склад - бригадний генерал, генерал-майор, генерал-лейтенант, генерал.

"Відповідно до Закону, військові звання «генерал армії України»,«генерал-майор»,«контр-адмірал»,«генерал-лейтенант»,«віце-адмірал»,«генерал-полковник»,«адмірал», присвоєні до вступу в силу цього Закону, зберігаються за військовослужбовцями та особами, звільненими з військової служби в запас або у відставку ", - пояснили у Верховній Раді, що буде з військовими званнями, які виключили зі списку.

На флоті кількість звань збільшиться з трьох до чотирьох: контр-адмірал стане коммодором, віце-адмірал стане контр-адміралом, адмірал - віце-адміралом. При цьому з'являється вище офіцерське звання адмірала, яке буде відповідати нинішньому генералу армії України.

"Закон вступає в силу з 1 травня 2020 року, крім підпункту 2 пункту 2 та пункту 6 розділу I, які набирають чинності з дня опублікування цього Закону", - уточнили в ВРУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава Володимир Зеленський завершив перехід ЗСУ на нову систему управління за стандартами НАТО. Він прийняв важливе рішення про зміну керівного складу української армії, в зв'язку з чим були проведені кадрові перестановки в ООС і ВСУ. Командувачем Об'єднаних сил Збройних сил України призначено Сергія Наєв, главою Генштабу - Сергій Корнійчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?