У нас є докази - в ЄС потужно вдарили по путінському Кремлю
Категорія
Світ
Дата публікації

У нас є докази - в ЄС потужно вдарили по путінському Кремлю

У нас є докази - в ЄС потужно вдарили по путінському Кремлю
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель стала жертвою російських хакерів. Наразі у Німеччині заявляють, що мають чіткі докази причетності до цього Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на La Repubblica.

За словами міністра закордонних справ ФРН Гайко Мааса, йдеться про докази російської причетності до кібератаки проти Бундестагу 2015 року. Відповідною інформацією володіють німецькі правоохоронні органи.

Згідно з версією експертів Берліна, винуватцем викрадення даних з електронної пошти канцлерки став росіянин. Він "працював" у координації з іншими особами.

"На цій підставі слідчі судді Федерального суду видали ордер на його арешт", - підкреслив дипломат.

Маас пояснив, російська сторона продовжує називати інцидент та відповідне розслідування "політичними забобонами", хоча це не так.

"Водночас очевидно, що ми хочемо продовжувати конструктивно-критичний діалог з Москвою в інших областях зовнішньої політики, таких як конфлікт на сході України або в Лівії та Сирії", - додав міністр.

Слід нагадати, 2015 року угрупування хакерів атакували урядовий комп'ютер та отримало доступ до електронної пошти Меркель. Ініціатором нападу та викрадення став хакер під ніком Scaramouche. Німецька влада досі не з'ясувала, який обсяг даних потрапив у руки злочинців.

Раніше повідомлялося, що інцидент стане підґрунтям для введення нових санкцій. У Берліні стверджують, що хакер входив до складу російської ГРУ. Його ім'я — Дмитро Бадін.

Як повідомляв ONLINE.UA, російського посла у Німеччині попередили, що Берлін виступить на рівні Євросоюзу за введення санкцій проти РФ, які передбачаються за кібератаки. Цей випадок стане першим використанням механізму санкцій за кібератаки. Його ухвалили лише 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?