Це ще не кінець - Рідлі Скотт заговорив про повернення відомої франшизи
Категорія
Культура
Дата публікації

Це ще не кінець - Рідлі Скотт заговорив про повернення відомої франшизи

Це ще не кінець - Рідлі Скотт заговорив про повернення відомої франшизи
Джерело:  online.ua

Британський режисер Рідлі Скот заявив, що франшиза "Чужий" може повернутися на екрани глядачів у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю Los Angeles Times.

За словами митця, цей всесвіт має неохопний потенціал для нових історій.

Перший фільм вийшов у 1979 році. Він розповідав про команду космічних далекобійників, які зіткнулися з надзвичайно агресивною та небезпечною формою життя з іншої планети.

Чужі встигли прокочувати по чотирьох фільмах, ліквідовуючи різноманітних персонажів, після чого сталося тривале затишшя. Воно було пов'язане з неоднозначними зборами останніх двох картин та обраним напрямком сюжету.

Скотт повернувся до франшизи вже у 2000-х роках. Він виступив режисером фільму-приквела "Прометей", який побачив світ у 2012 році. Пізніше у 2017-му з'явився новий у серії приквел - "Чужий: Заповіт".

"Коли я працював над першим фільмом, мені було цікаво, для чого було створено цю істоту і чому вона була на цьому свого роду військовому кораблі з яйцями. Яке призначення того судна і яєць?" - зауважив Скотт.

Він говорить про перший фільм. Згадані вище далекобійними натрапили на сигнал SOS з невідомої планети. Джерелом виявився стародавній корабель, наповнений яйцями цих істот. Керував зорельотом представник невідомої раси, якого понад 30 років називали "космічним жокеєм" - саме його закам'яніле тіло можна побачити у "Чужому" 1979 року.

Ця розвинена раса залишалася однією з найбільш цікавих загадок франшизи, поки Рідлі Скотт не вирішив їх повноцінно показати у приквелах. Режисер та його команда перетворили загадку на звичайних гуманоїдів з білою шкірою й темними очима. Саме ці Інженери стали творцями життя на Землі — біблейські алюзії це вкрай популярна тема для британського митця.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Голлівуді припустили перенесення церемонії нагородження премією "Оскар" наступного 2021 року. За даним журналістів, представники Американської академії кіномистецтв роздумують про перенесення через пандемію коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?