Маски та дистанція - вчені з'ясували ефективність заходів проти COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Маски та дистанція - вчені з'ясували ефективність заходів проти COVID-19

Маски та дистанція - вчені з'ясували ефективність заходів проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Головними заходами у боротьбі проти коронавірусу COVID-19 стали маски, захист для очей та соціальне дистанціювання. Їх ефективність нещодавно оцінили дослідники. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Lancet.

Слід зазначити, що під масками вчені мали на увазі водночас тканинну продукцію та респіратори.

"Наша праця стала першою, у якій узагальнена вся інформація про Covid-19, SARS та MERS і представлені найкращі з наявних на сьогодні фактичних даних про оптимальне використання простих заходів для згладжування кривої захворюваності ... Уряди та організації охорони здоров'я можуть використовувати наші результати, щоб дати чіткі рекомендації про захисні заходи для зниження ризику зараження", - цитує видання одного з авторів статті Гольгера Шюнеманна.

Дотримання дистанції продемонструвало підвищення безпеки людини - 2,6% проти 12,8% на ймовірність інфікування. Навіть збереження дистанції понад один метр визнали ще більше ефективним.

Протекційні окуляри та щитки показали покращення захищеності 5,5% проти 16%. Схожа ситуація складається із масками. Під час їх використання ймовірність зараження падає до 3,1% з 17,4% у людей, які їх не носять.

На думку авторів дослідження, вони помітили, що інші праці з цього питання ґрунтуються на погано перевірених даних. Таким чином, люди лише частково розуміють наявну картину щодо контактів у час пандемії.

Станом на 4 червня у світі підтвердили вже понад 6,5 мільйона випадків COVID-19. З них смертельні — понад 386 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з епідемією коронавірусу в Україні раптово погіршилася — через кількість нових випадків. На тлі цього міністр охорони здоров’я Максим Степанов попередив про можливе посилення карантину. За словами голови МОЗ, за останню добу в Україні виявили антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19, підтвердили 588.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?