Це щось жахливе - Меркель екстрено звернулася до США
Категорія
Політика
Дата публікації

Це щось жахливе - Меркель екстрено звернулася до США

Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель вперше офіційно відреагувала на протести та розбої, що сколихнули США - вона зразу ж звернулася до Білого дому та простих американців з потужним закликом. Канцлерка наголосила, що вбивство афроамериканця Джорджа Флойда, чия смерть і спровокувала останні події в Штатах, була "дуже і дуже страшной", а також політикиня закликала до примирення. Варто звернути увагу на те, що Меркель відмовилися розгорнуто коментувати дії американського лідера Дональда Трампа та його реакцію на мітинги в країні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Що я вимагаю від політики, так це щоб вона намагалася об'єднати людей і примирити їх. Расизм - це щось жахливе", - наголосила Ангела Меркель, зазначивши, що має надію в те, що демократична система США впорається з важкою ситуацією.

Агентство DPA звернуло увагу на те, що канцлерка не захотіла відверто відповідати на питання про те, чи відповідальний сам Дональд Трамп за насильство з боку поліції і расизм в Сполучених Штатах.

"Я вважаю, що його стиль керівництва є суперечливим, - зізналася лідерка ФРН. - Я працюю з обраними президентами світу. І, звичайно, це стосується американського президента. І я сподіваюся, що країну можна умиротворити".

Нагадаємо, що останніми днями в Штатах спалахнули протести проти расизму і поліцейської жорстокості. Влада вирішила в десятках міст запровадити комендантську годину, щоб зупинити пограбування і вандалізм. Окрім того, чимало протестів відбулися також у країнах Європи – Британії, Данії, Нідерландах.

Нещодавно сам очільник Білого дому зізнався, що розпочав справжню війну проти "тіньової" влади. Політичні експерти не відкидають і той варіант, що протести в країні — це помста Трампу з боку політичних еліт, які століттями керували багатьма країнами.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель невідкладно звернувся до американського лідера Дональда Трампа та усіх американців. Політик наголосив, що смерть афроамериканця Джорджа Флойда була результатом зловживання владою і що ЄС  шокований цією подією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?