У нас є докази - у Трампа зізналися, що насправді відбувається в США
Категорія
Світ
Дата публікації

У нас є докази - у Трампа зізналися, що насправді відбувається в США

У нас є докази - у Трампа зізналися, що насправді відбувається в США
Джерело:  online.ua

Член команди очільника Білого дому Дональда Трампа та генеральний прокурор Штатів Вільям Барр шокував міжнародну спільноту неочікуваною заявою. Він почав стверджувати, що екстремістські угруповання і іноземні сили використовують протести в США проти расизму й поліцейського свавілля у своїх інтересах. За його словами, у американської влади уже є докази, що "Антифа" й інші подібні екстремістські групи, а також послідовники різних політичних сил підбурювали до насильства і брали участь у ньому". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Варто звернути увагу на те, що гучні звинувачення Барра пролунала через 3 дні після оцінки розвідників Міністерства внутрішньої безпеки про те, що велика частина насильства під час протестів, мабуть, була здійснена опортуністами, а не організованими екстремістами. Поки генпрокурор Барр та американський лідер Дональд Трамп озвучували звинувачення "Антифа", федеральна прокуратура у Лас-Вегасі звинуватила 3 членів ультраправого руху "Бугалу" в плануванні вчинення насильства й руйнувань під час протестів.

Варто зазначити, що в Міннеаполісі уже попрощалися із загиблим від удушення під час затримання поліцією афроамериканцем Джорджем Флойдом. Саме його смерть спровокувала чимало протестів у багатьох містах Штатів. Наразі відомо, що загиблий був без зброї і при затриманні скаржився на те, що не може дихати, однак працівник поліції все ігнорував та не припиняв його душити.

Не можна й забувати про те, що в багатьох містах мирні протести переросли у зворушення, поліцейським довелося арештувати кілька тисяч чоловік за мародерство, блокування доріг і порушення комендантської години. За попередніми даними, в результаті останніх події загинули понад 10 осіб, постраждали чимало журналістів.

"Чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, звільнили і заарештували: тому, хто душив темношкірого, пред'явили звинувачення у вбивстві без умислу при вчиненні тяжкого злочину", - розповідають американські ЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно канцлерка Ангела Меркель вперше офіційно відреагувала на протести в США та звернулася до всієї американської нації з потужним закликом. Про що саме говорила лідерка ФРН - можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?