Не будемо цього робити - Кличко здивував заявою про карантинні послаблення
Категорія
Україна
Дата публікації

Не будемо цього робити - Кличко здивував заявою про карантинні послаблення

Джерело:  online.ua

В Україні почався новий етап послаблення карантину, однак Київ виявився неготовий до нього. Мер Віталій Кличко заявив, що окремі заклади не відкриються у столиці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

За його словами, йдеться перш за все про ресторани й кафе.

"Уряд, як ви знаєте, дозволив більшості міст, де показники в межах визначених, перейти до наступного етапу послаблень. Зокрема, відкрити з 5 червня ресторани і кафе та басейни. У Києві на сьогодні один із трьох показників – щодо кількості хворих на сто тисяч населення – перевищує норму. І сьогодні становить 14,9. Тому ми не можемо ризикувати здоров’ям людей і запроваджувати ще більші послаблення. Я розумію бізнес, розумію, що йому треба працювати. Але ми ж не хочемо знову повернутися до карантину?" - зауважив Кличко.

Мер додав, у місті в окремому порядку ухвалюватимуть рішення щодо відновлення повноцінної роботи ресторанів, кафе, басейнів. Орієнтуватися посадовці будуть на епідемічну ситуацію найближчими днями.

"Тобто, комісія із надзвичайних ситуацій міста розгляне це питання після вихідних, наступного тижня", - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на ранок 5 червня в Україні виявили 25 964 випадків коронавірусу COVID-19. За попередню добу — одразу 553 нових інфікованих.

З цього дня починається новий етап послаблень. Згаданим вище закладам дозволили працювати при дотриманні усіх правил. Водночас відновлюються авіарейси поміж українськими містами.

Як повідомляв ONLINE.UA, з п’ятниці, 5 червня, в Україні починається новий етап послаблень карантинних обмежень. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив, що це не означає скасування маскового режиму. За словами посадовця, про скасування вимог щодо засобів захисту навіть не йдеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?